אחד ההבטים המשובחים של ספורט הרכיבה על סוסים, הוא שיש בו שוויון מלא בין המינים. רוכבים ורוכבות מתחרים זה מול זה, ואין הפרדה בין נשים וגברים בענפי הרכיבה השונים. ואז נשאלת השאלה – האם לסוסים יש הטיה מגדרית? האם הסוסים מעדיפים שהרוכב שלהם יהיה גבר ולא אישה, או להיפך?
למרות שאנחנו לא יודעים בדיוק מה חושבים הסוסים, ואי אפשר לשאול אותם, אפשר לנסות ולבדוק את העניין בצורה מדעית. חוקרים באוניברסיטה הווטרינרית של וינה רצו לבדוק האם סוסים מבחינים במין הרוכב שעליהם, והאם הם מגלים העדפה לאחד המינים. הניסוי, שפורסם ב-Comparative Exercise Physiology, בדק את מידת המתח (Stress) שבה היה שרוי הסוס במהלך הרכיבה, על ידי מדידה של רמת הקורטיזול (הורמון המגיב למצבי מתח) וקצב הלב של הסוס. הרוכבים שהשתתפו בניסוי היו גברים ונשים בעלי ותק וניסיון דומים ברכיבה על סוסים. מדדי הסוסים נבדקו במקצבים השונים – הליכה, טרוט וקאנטר, וגם במהלך קפיצות מעל מכשולים. החוקרים השתמשו בפד מיוחד שהונח על גב הסוס, ובעזרתו מדדו את פיזור משקל הרוכב והלחץ המופעל על גב הסוס, במטרה לבדוק האם השוני בפיזור משקל הרוכב משפיע על הסוס.
הממצאים הראו שהסוסים הם חיות שוויוניות ביותר – בהינתן רמת רכיבה דומה, אין להם העדפה מיוחדת כלפי גברים או נשים. רמת הקורטיזול וקצב פעימות הלב של הסוסים היו דומות, בין אם רכב עליהם גבר או רכבה עליהם אישה. החוקרים מצאו כי הלחץ על האוכף היה גדול יותר בקרב רוכבים גברים, אולם שוני זה נובע מכך שהגברים פשוט שוקלים יותר מהנשים. פיזור הלחץ על האוכף בקרב נשים וגברים היה דומה. ייתכן שישנם סוסים שיש להם העדפות אישיות, אולם לרוב מדובר בסוסים שהורגלו למין מסוים של רוכבים. הניסוי של החוקרים מווינה מוכיח שספורט הרכיבה הוא שוויוני לחלוטין – ויש בו הזדמנויות ואתגרים מרתקים לשני המינים גם יחד.