צעירה בת 100 – מאמנת הסוסים המבוגרת בעולם

לא מזמן כתבנו על הסוס המבוגר ביותר בעולם, שחגג יום הולדת 50. בספורט הרכיבה על סוסים מתחרים ומשתתפים אנשים מבוגרים גם ברמות הגבוהות ביותר, כולל האולימפיאדה. למעשה, זה אחד מענפי הספורט המקצועיים היחידים בו מתחרים בהצלחה אנשים שעברו מזמן את גיל 50.

גם בעולם שבו רוכבים מבוגרים הם חלק מהנורמה, מדהים לראות מאמנת בגיל המופלג של 100 שנים. לא, זו אינה טעות – ברברה בלאקי היא מאמנת סוסי מירוץ מניו זילנד, והיא המאמנת המבוגרת ביותר בעולם.

"מעולם לא חשבתי שאגיע לגיל 100", אומרת ברברה, שהחליטה לאמן עוד סוס אחד, "אם הוא ינצח במירוץ, אוכל לפרוש בשמחה". בלאקי מספרת שמעולם לא אימנה יותר משני סוסים במקביל. טרי מוזלי, ג'וקי בן 52, עובד עם בלאקי כבר שנים רבות, ומהווה חלק משמעותי מההצלחה שלה בתחום: "היא אוהבת את הסוסים שלה ומהווה השראה לכל הרוכבים שסביבה. אפשר לדבר איתה על הכל – ממשפחת המלוכה ועד ביצי פברג'ה. יש לה ידע נרחב כמעט בכל נושא", הוא אומר.

בלאקי אומרת שבעבר היו מאבקים לשילוב הנשים בתחום הסוסים, אולם היום מדובר בעניין מובן מאליו, וכי ספורט הרכיבה לא יוכל לתפקד ללא הנשים שממלאות בו תפקידים חשובים, בשוויון מלא עם הגברים.

אנג'י, בתה של בלאקי, היא בת 72. כשנשאלה מה סוד אריכות החיים של אמה, השיבה כי ברברה גדלה בחווה, באוויר הפתוח, עסקה בפעילות גופנית מגיל צעיר ואכלה מזון בריא, ללא ג'אנק פוד: "והיא שותה כוסית ברנדי אחת בכל ערב", מספרת אנג'י.

לראיון המלא