מה אתם עושים כשהסוס שלכם נפצע? כלומר, אחרי שקיבלתם התקף לב, כרגיל?
חלק ניכר מהפציעות הן שטחיות, ולרוב אפילו לא מפריעות לסוס, אבל רצוי לחטא ולבדוק את המצב. אם אתם בעלי סוסים אחראים, אתם ודאי מחזיקים מגוון חומרי חיטוי בהישג יד, כמו אלכוהול, פולידין או ספטל. בשוק גם קיים מגוון רחב של משחות ותרסיסים המסייעים באטימת הפצע וריפויו.
אולם, מה עושים בתנאי שטח, אם אין בסביבה תיק עזרה ראשונה? מבדיקה שערכו וטרינרים באנגליה, אפשר בהחלט להשתמש במי ברז לחיטוי פצעים של סוסים. במקרים רבים, אפילו אין צורך בחיטוי נוסף. הווטרינרים בחנו 306 מחקרים שונים שעסקו בפצעים בקרב סוסים, והשוו מי ברז לתמיסת מי מלח. לפי המחקרים, אין הבדל בין השניים, ופצעי הסוסים החלימו באותה מהירות. כלומר, אין יתרון לתמיסת מי מלח על פני מי ברז רגילים.
החוקרים מדגישים כי המים צריכים להיות באיכות שתייה. אם מים כאלה אינם זמינים, אפשר להרתיח מים שבנמצא, לקרר אותם ואז להשתמש בהם.
עוד מצאו החוקרים, כי פולידין הוא חומר מומלץ לחיטוי פצעים, בעוד שלפצעים חמורים לא מומלץ להשתמש ב-Silver sulfadiazine (אנטיביוטיקה המכילה את המתכת כסף). חומר זה עלול להאט את החלמת הפצע משום שהוא רעיל לתאי העור הראשוניים שנוצרים עליו.
לגבי תהליך ריפוי הפצעים, לאחר מתן עזרה ראשונה, החוקרים הסיקו כי כרגע אין מספיק ראיות לגבי היעילות של טיפולים בלייזר ואולטרהסאונד. גם השימוש בדבש על הפצעים לא הראה יעילות מוחשית בזירוז הריפוי או בשיפור התוצאות הקוסמטיות בסופו.