בקשתו של בעל חווה מהשרון, לקבל לידיו בחזרה 30 סוסים ו-20 חמורים שהוצאו מחזקתו בינואר האחרון, נדחתה על ידי בית משפט השלום בפתח תקווה.
החמורים והסוסים הוחזקו בתנאים ירודים, בלי אוכל מתאים וללא מחסה או הגנה מהגשם והקור. בעלי החיים הוחרמו על ידי משרד החקלאות. בית המשפט קבע עוד כי הבעלים לשעבר יצטרך לשלם את כלל הוצאות הפינוי, שעמדו על כ-316 אלף שקל.
תוכנית ההצלה לסוסים וחמורים של משרד החקלאות החלה את דרכה ב-2007 וממשיכה עד היום. במהלך שנות הפעילות, אלפי סוסים וחמורים חולצו מהתעללות ושוקמו במתקנים מוגנים של משרד החקלאות. חלקם הועברו למשפחות מאמצות. מבצע החילוץ של החווה המדוברת, בבני ציון, היה הגדול ביותר במסגרת התוכנית.
כנגד בעל החווה הוגשו כבר שני כתבי אישום, ונלקחו ממנו מאות סוסים וחמורים בשל תנאי המחיה האיומים שלהם. רבים מהם היו במצב של תת תזונה או במצב רפואי קשה.
אם נתקלתם בסוס או חמור מוזנחים או שעברו התעללות, התקשרו ליחידת הפיצוח של משרד החקלאות בטלפון *6061.
בנוסף למשרד החקלאות, ישנן עמותות העוסקות בהצלה ושיקום של חמורים וסוסים שעברו הזנחה או התעללות. אנו ממליצים על תרומה לעמותת פגסוס, שעושה עבודה נהדרת בתחום.