הראייה של סוסים שונה מהראייה האנושית, והדבר נכון גם בכל הקשור לצבעים.
בתחום קפיצות הראווה ישנה חשיבות לצבעים שסוסים רואים – שכן אם הסוס לא רואה היטב את המכשול, הוא יתקשה לקפוץ מעליו בבטחה. נכון לעכשיו, עיצוב המכשולים במסלולי קפיצות ראווה נעשה על פי העין האנושית, מה שעלול לפגוע בבטיחות הסוסים והרוכבים.
כך למשל, צבע כתום: העין האנושית רואה אותו היטב, אולם הסוסים לא תמיד רואים אותו היטב. סוסים רואים צבעים פחות טוב ומדויק מבני אדם, ואינם יכולים להבחין בגוונים של כתום, אדום וירוק, אלא אם יש ניגודיות משמעותית בבהירות הצבעים. בשל כך, סמנים כתומים המשמשים במירוצי סוסים מועילים אולי לרוכבים, אולם הם לא בולטים מספיק עבור הסוסים.
מחקר שנערך לאחרונה בדק את היכולת של הסוסים להבחין בצבעים שונים. במחקר השתתפו 14 סוסים, שנדרשו לקפוץ מעל מכשולים בצבעים שונים. על פי המחקר, שפורסם ב-Applied Animal Behaviour Science, לצבע המכשול היתה השפעה משמעותית על איכות הקפיצה, מרחקי הקפיצה והנחיתה והזווית שבה בוצעה הקפיצה.
הצבעים הבולטים ביותר עבור הסוסים היו לבן, צהוב זוהר או כחול בהיר במיוחד. הצבע הטוב ביותר היה צהוב זוהר. מכשולים כתומים לא נראו היטב בעיני הסוסים, ולכן הקפיצות מעליהם היו פחות טובות. החוקרים מסבירים כי יש לתכנן את המכשולים בהתאם לתנאי השטח. כך למשל, כחול בהיר מספק ניגודיות טובה עבור הסוס, אולם אם החלק הזה של המכשול משתלב עם שמים בהירים, הסוס לא יראה אותו היטב. בנוסף, עצמים רבים במגרשי רכיבה צבועים לבן (כמו למשל הגדרות), ולכן מכשולים לבנים עלולים לבלבל את הסוס. בנוסף, צבע לבן מתלכלך במהירות ומאבד את הניגודיות שלו – וגם זה מהווה חיסרון. החוקרים ממליצים להשתמש בצבע צהוב זוהר לצביעת המכשולים.
בתמונה: מצד ימין – כיצד סוס רואה את הצבעים; מצד שמאל – הצבעים בעין אנושית.